Wykonanie
Dzisiaj postanowiłam wykorzystać zapasy jeden z mąk bezglutenowych i popróbować coś smacznego z nich wyczarować. Nieskromnie
powiem - UDAŁO SIĘ :)Dlatego też pędzę podzielić się z
Wami tym przepisikiem.Babeczki robi się szybko, długo zachowują świeżość i są na prawdę pyszne.Niebawem pojawi się przepis zmodyfikowany, odpowiedni dla dzieciaczków od 9 miesiąca życia :)

Składniki:1.5 szklanki
mąki gryczanej1
banan3 spore
jabłkamleko ryżowe - około 500 ml2 czubate łyżki
kakaocynamonimbirotarta skórka z
pomarańczyokoło 100 g
ziaren słonecznika1 łyżeczka
proszku do pieczenia (bezglutenowego)pół szklanki
cukru brązowegookoło 100 g wiórek
kokosowychSkładniki sypkie mieszamy ze sobą (
mąka, proszek,
cynamon,
imbir,
cukier). Dodajemy około 250 ml
mleka roślinnego. Wszystko ze sobą mieszamy. Dodajemy pokrojone
jabłka i
banana. Wszystko starannie mieszamy. Jeśli konsystencja jest bardzo gęsta, dodajemy jeszcze
mleka roślinnego, aż uzyskamy konsystencję gęstej
śmietany.Ciasto wlewamy do form na babeczki.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i pieczemy przez około 20 min (do suchego patyczka).SMACZNEGO!!!