ßßß
Składniki:3/4 szklanki ciepłego mleka,2 , 5 łyżki nasion chia,łyżeczka niesłodzonego kakao DecoMoreno,pół pomarańczy,2 małe jabłka,pół łyżeczki cynamonu,łyżka wiórek kokosowych,miód do sma kuPrzygotowanie :Dzień wcześniej zalejcie chia ciepłym mlekiem i mieszajcie do momentu aż zaczną lekko żelować, ok. 3-4 min. Wstawcie do lodówki na noc.Do przygotowania konfitury będą nam potrzebne obrane i pokrojone w niewielkie kawałki jabłka, pomarańcza, cynamon i 3 łyżki wody. Wszystkie składniki powinny dusić się na małym ogniu do momentu rozgotowania, następnie należy je zmiksować blenderem i ochłodzić.Zżelowane chia wyjąć z lodówki i wymieszać. Do misy blendera przełożyć całość lub 8 łyżek, dolać 1/3 szklanki zimnego mleka, kakao i wiórki kokosowe. Całość zmiksować.Na spód miseczki nałożyć konfiturę i budyń z chia. Całość ozdobić resztą konfitury i wiórkami kokosowymi, można polać łyżeczką miodu.