ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg grillowany z sosem koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg grillowany z sosem koperkowym
Składniki
Pstrąg
Czosnek
Cytryna
Liść laurowy
Natka pietruszki
Tymianek
Oliwa z oliwek
Masło
Musztarda
Śmietanka
Sok z cytryny
Koperek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Grilled trout with dill sauce
Składniki.
2
pstrągi
2 ząbki
czosnku
1
cytryna
2
liście laurowe
natka pietruszki
świeży
tymianek
1 łyżka
oliwy
Sos.5 dag
masła
1 łyżeczka
musztardy
Dijon125 ml
śmietanki
1 łyżka
soku z cytryny
2 łyżki
koperku
świeżego
sól
pieprz
Wykonanie.Przygotować składniki.
Pstrągi
oczyścić i osuszyć. Posolić.Każdą
rybę
nadziać plasterkami
cytryny
,
czosnkiem
i
listkiem laurowym
.
Ryby
posmarować lekko
oliwką
. Do ogona każdej
ryby
przywiązać po kilka gałązek
ziół
.Sos. W rondelku stopić
masło
, dodać
musztardę
i
śmietankę
. Zagotować i na małym ogniu gotować, aż sos trochę zgęstnieje. Wmieszać
sok z cytryny
i posiekany
koperek
, doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
.
Pstrągi
grillować po 4-5 minut z każdej strony.Podać z sosem
koperkowym
.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/10/pstrag-grillowany-z-sosem-koperkowym.html
Przepisy powiązane
Pstrąg w dresie
Pstrąg pieczony z ziemniakami
Pieczony pstrąg
Ryba z koperkiem pieczona w folii
My Cat Cooks: pstrąg z pieca
Składniki powiązane (0)