ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w dresie

Pstrąg w dresie

nazwa

Wykonanie

Bardzo faja odmiana pieczonej rybki polecam zwłaszcza iż rozpoczął się już sezon grillowy i można ją również upiec na grillu .
Składniki : dla 2 osób
2 sprawione świeże pstrągi
4 duże liście kapusty włoskiej
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
garść zieleniny - koperek, natka pietruszki, tymianek
sól, pieprz
sok z cytryny
1 łyżka masła
Opis wykonania :
1. Pstrągi myjemy i osuszamy (ja odcinam głowę i ogon ), nacieramy solą i pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny. Do jamy brzusznej wkładamy listek laurowy, pokrojony w plasterki czosnek oraz zieleninę.
2. Liście kapusty parzymy wrzątkiem i dokładnie osączamy. Każdą rybę zawijamy w dwa liście kapusty i kładziemy w brytfance z rusztem. Na każda z ryb kładziemy 1 łyżeczkę zimnego masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 40 minut.
3. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami.
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/pstrag-w-dresie.html