Wykonanie
Bardzo faja odmiana pieczonej
rybki polecam zwłaszcza iż rozpoczął się już sezon grillowy i można ją również upiec na grillu .

Składniki : dla 2 osób2 sprawione świeże
pstrągi4 duże liście
kapusty włoskiej2 ząbki
czosnku2
listki laurowegarść
zieleniny -
koperek,
natka pietruszki,
tymianeksól,
pieprzsok z cytryny1 łyżka
masłaOpis wykonania :1.
Pstrągi myjemy i osuszamy (ja odcinam głowę i ogon ), nacieramy
solą i
pieprzem skrapiamy
sokiem z cytryny. Do jamy brzusznej wkładamy
listek laurowy, pokrojony w plasterki
czosnek oraz
zieleninę.

2. Liście
kapusty parzymy wrzątkiem i dokładnie osączamy. Każdą
rybę zawijamy w dwa liście
kapusty i kładziemy w brytfance z rusztem. Na każda z ryb kładziemy 1 łyżeczkę zimnego
masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C na ok. 40 minut.


3. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy