Wykonanie
Minced muffins with horseradish and wasabi paste


Składniki1 kg
mięso wieprzowe2
jajka1
bułka1 łyżeczka
śmietany2
cebulesólpieprzmajeranek3 łyżki
chrzanupasta wasabi
olejmlekoWykonanie.
Chrzan wymieszać z pastą wasabi. Ilość pasty wasabi zależy od nas, jeżeli lubimy bardzo ostre jedzenie , dodajemy jej więcej.
Cebule pokroić, przesmażyć na
oleju.
Bułkę namoczyć w
mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru
mleka.
Mięso zmielić, razem z odciśniętą
bułką i przesmażoną
cebulą. Dodać
jajka, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
majerankiem.Z przygotowanego
mięsa uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć , na środek nałożyć
chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z
kiszonego ogórka.