ßßß Cookit - przepis na Kotlety z białej kapusty z koperkiem

Kotlety z białej kapusty z koperkiem

nazwa

Wykonanie

Cutlets with white cabbage with dill
Składniki
0,5 główki kapusta biała
2 cebule
1 jajko
1 pęczek koperku
3 łyżki mąki
przyprawa do dań Kucharek
pieprz
sól
bułka tarta
ser żółty
pomidorki koktajlowe
Wykonanie
Kapustę pokroić na małe cząstki. Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy do dań Kucharek, włożyć kapustę, gotować 5 minut, odcedzić, schłodzić.
Cebulę pokroić na cząstki, przesmażyć na oleju, dodać do kapusty, zmielić w maszynce.
Otrzymaną pulpę wyłożyć na sito, do obcieknięcia, następnie, dodać jajko, mąkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Masę nabierać łyżką, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron kotleciki na oleju.
Ja podałem z plastrem sera i pomidorem, oczywiście można jeść same kotlety, albo jako dodatek do II dania np. kotleta schabowego.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/10/kotlety-z-biaej-kapusty-z-koperkiem.html