ßßß
Cookit - przepis na Rolada z ciasta francuskiego z botwiną.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rolada z ciasta francuskiego z botwiną.
Składniki
Ciasto francuskie
Cebula
Feta
Orzech włoski
Masło
Oliwa z oliwek
Jajko
Papryka
Sól
Pieprz
Żółtko
Sezam
Wykonanie
Roll out puff pastry with chard.
Składniki.
2 płaty
ciasta francuskiego
2 pęczki botwiny (500g)1
cebula
150 g
sera feta
100 g
orzechów włoskich
125 g
masła
3 łyżki
oliwy
2
jaja
1 łyżeczka
papryki
różowej
sól
,
pieprz
1
żółtko
do posmarowania1 łyżka
sezamu
białego1 łyżka
sezamu
czarnego.Wykonanie.Jeżeli ciasto mamy zamrożone ,to odmrozić.Botwinę umytą, oczyszczoną drobno pokroić.
Fetę
rozdrobnić.Na 3 łyżkach
masła
z
oliwą
dusić posiekaną
cebulę
z posiekanymi
orzechami
.Dodać botwinę ,dusić jeszcze 2 minuty. Ostudzić.Dodać 1
jajko
,
ser
,
paprykę
, wymieszać, doprawić
solą
i
pieprzem
.Jeden płat ciasta posmarować stopionym
masłem
,nałożyć drugi i rozwałkować.Na ciasto wyłożyć masę z botwiną i zrolować roladę.Wierzch posmarować
żółtkiem
i posypać dekoracyjnie
sezamem
.Roladę piec w temp.200 stop. 35-40 minut.Kroić na 4-5 cm kawałki. Jest naprawdę smaczna.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/07/rolada-z-ciasta-francuskiego-z-botwina.html
Przepisy powiązane
Miąższ z patisona
Ciasto francuskie z kurczakiem i szpinakiem .
Jajecznica z cebulą
Duszone rydze
Jajecznica z fetą
Składniki powiązane (0)