Wykonanie
Podczas weekendu, gdy człowiek się nie śpieszy, można przygotować sobie jakieś smaczne śniadanko. U mnie najczęściej są to wariacje z
jajkami. Dziś chciałabym zaproponować wam kolejną wersję popularnej i prostej w przygotowaniu jajecznicy. Tym razem dodaję
ser feta, który nadaje jej charakterystycznego, kwaskowego smaku - dla mnie rewelacja!2-3
jajkapół opakowania
sera fetamała
cebulapieprzmasloNa
maśle przesmażyć drobniutko posiekaną
cebulkę, gdy się zrumieni dodać pokrojoną lub pokruszoną na drobne kawałki
fetę. Smażyć na niewielkim ogniu aż
ser się roztopi. Wbić
jajka, delikatnie wymieszać, poczekać aż
jajka zetną się do poążdanej konsystencji. Doprawić (raczej nie solić, bo
ser jest słony) i od razu podawać.
Smacznego!