Wykonanie
Meat roulade with black
pudding and
feta cheese cold and heat.


Składniki.1 kg
mięso z
łopatki wieprzowej30 dag
kaszanka10 dag
feta grecka2
jajka1
bułka namoczona w
mleku3
cebule1 łyżka
śmietana 18%1 ząbek
czosnkuolej do smażenia
majeranekpieprzprzyprawa KucharekWykonanie.
Mięso zmielić, dodać 2
jajka,
bułkę namoczoną w
mleku i odciśniętą,
śmietanę, pokrojone w kostkę i przesmażone 2
cebule,
przyprawy.Całość dobrze wyrobić i rozłożyć na folii do pieczenia, formując prostokąt.
Cebulę i ząbek
czosnku, drobno pokroić w kostkę, przesmażyć na
oleju, dodać
kaszankę. Całość chwilę smażyć, przestudzić i rozłożyć na
mięsie, formując wąski pasek, na który rozłożyć pokrojoną w kostkę
fetę.

Całość zwinąć w rulon, związać nicią kucharską i piec w temperaturze 190 oC 1 godzinę.Wyjąć z pieca i po 10 minutach pokroić w plastry i podać np. z sosem z
kurek.Jeżeli podajemy na zimno. Po wyjęciu z pieca pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na całą noc.