Wykonanie
Asparagus a gourmet feast.


Składniki.50 dag
szparagi białe2
piersi z kurczakaprzyprawa do kurczaka10 dag
mozzarellasólcukier1 łyżka
masła1 łyżka
mąki1 szklanka
mleko0,5 szklanki
wywaru ze
szparagów1 łyżka świeżej
bazyliiWykonanie.
Szparagi obrać dokładnie . Gotować 15 minut w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić
wywar.
Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez folię, przyprawić. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej.Na każdym plastrze rozłożyć
szparagi, zwinąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania.Z
masła,
mąki,
mleka i
wywaru ze
szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim
szparagi, posypać startą
mozzarellą i zapiec w piekarniku pod grillem około 10 minut.Dodałem do naczynia do zapiekania ugotowane
młode ziemniaki, posypane
koperkiem i kilka ciemnych
winogron.