Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo syty, taki obiadowy.Składniki.6 płatów ciasta yufka30dag mięsa zmielonego1 cebula1 łyżka śmietana 18%1 łyżka koncentratu pomidorowego10 pomidorków koktailowychprzyprawa Kucharekmajeraneksól, pieprzolej do smażenia100g sera feta3 garście szpinaku100ml gęstego jogurtu tureckiego lub greckiegoSos.100ml jogurtu3 łyżki oliwki2 żółtkaWykonanie.Składniki sosu wymieszać.Przygotować nadzienie mięsne.Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać zmielone mięso, przyprawy, następnie koncentrat wymieszany ze śmietaną i pokrojone pomidorki.Szpinak grubo pokroić i wymieszać z rozdrobnioną widelcem fetą i jogurtem.Lekko wysmarować naczynie masłem. Ułożyć 1 płat ciasta yufka, można go pomarszczyć i posmarować sosem. Nałożyć drugi i zrobić to samo.Wyłożyć przestudzone nadzienie mięsne.Przykryć znowu dwoma płatami ciasta, każdy smarując sosem.Nałożyć nadzienie serowoszpinakowe.Przykryć znowu dwoma płatami ciasta. Wierzch polać sosem.Piec 35min w temp.180stop.Saha ła hana!