Wykonanie
Zapiekanka z cyklu: szybkie i proste. :-) Wyłącznie dla fanów charakterystycznego smaku warzyw na patelnię. W sam raz na dzień, kiedy nie chce nam się długo stać w kuchni.
500g warzyw na patelnię400g
schabu (może być każde inne dowolne
mięso)200ml
śmietany 18%2 łyżki
koncentratu pomidorowegoulubione
przyprawy w sporej ilości
sól,
pieprz,
olej1. Warzywa podsmażamy, posypujemy
solą i
pieprzem. Do
śmietanki dodajemy ulubione
przyprawy. Kiedy warzywa będą gotowe wlewamy je na patelnię, trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty.
2.
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy (u mnie:
sól,
pieprz,
papryka słodka i ostra). Smażymy na rozgrzanym
oleju. Pod koniec smażenia dodajemy
koncentrat pomidorowy.
3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/2 przygotowanego
schabu, następnie 1/2 warzyw. Czynność powtarzamy, całość posypujemy startym
żółtym serem.
4. Zapiekamy przez około 20 minut, w temperaturze 180 stopni.