Wykonanie
Składniki:1 op. marynaty szlacheckiej Prymat3 plastry
schabu (ok. 1 cm grubości)1 opakowanie warzyw na patelnię2 łyżeczki
oleju do smażenia
Sól,
pieprz do smakuPrzepis:Plastry
schabu nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy
schab do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
olejem. Wkładamy naczynie z pokrywką do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy przez ok. 40 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa - mieszankę przekładamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek
oleju, doprawiamy i smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając.Płynna marynata szlachecka firmy Prymat to fajne i szybkie rozwiązanie dla dań
mięsnych - nadaje wyjątkowego smaku i aromatu :)