Wykonanie
Do
schabu, który bardzo lubimy dodałam zasmażane warzywa od
Orzech, które również bardzo polubiliśmy a jedliśmy je po raz pierwszy. I muszę zaznaczyć, że na pewno nie ostatni. ;-) Zasmażane warzywa (
marchew z
selerem) są bardzo smaczne, proporcje
marchwi i
selera dobrze dobrane. Nie trzeba ich doprawiać, bo i tym zajął się
Orzech. :-) Dodatkowo mają dobry skład - bez chemii. Oto świetny przepis na dni, kiedy brak czasu, chęci, motywacji na długie gotowanie.
400g
schabuzasmażane warzywa od
Orzech, 690g
sól,
pieprzolej1.
Schab kroimy w małą kostkę. Posypujemy
solą i
pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.2.
Schab zalewamy 1/2 szklanki
wody i dusimy przez około 30 minut, do momentu aż
schab zmięknie. Jeśli
woda przed tym czasem wyparuje, uzupełniamy ją.3. Dodajemy zasmażane warzywa. Mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze chwilę. Podajemy np. z
ziemniakami.