Wykonanie


Składniki:250g
łososia świeżego2 gałązki
rozmarynu świeżego2
pomidory średnie1 małe
chilli czerwone1
czerwona cebula mała2 ząbki
czosnku30 ml
wina białego1 puszka
ciecierzycy1 łyżka
oregano1 łyżka
natki pietruszki1/2
cytryny2 łyżki
oliwyWykonanie:Z
pomidorów zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Na rozgrzanej
oliwie przesmażyć posiekane
chilli,
cebulę i zmiażdżony
czosnek, mieszać, aż wszystko zmięknie .Dodać
pomidory ,wlać
wino i wszystko gotować ,aż sos będzie rozgotowany i gęsty. Następnie dodać opłukaną
ciecierzycę, posiekane
oregano,
pietruszkę i wymieszać. Przyprawić
solą i
pieprzem do smaku.
Łososia pokroić na małe prostokąty ,nabić na gałązki
rozmarynu i upiec na lekko naoliwionej patelni grillowej.Podawać z
ciecierzycą i ósemkami
cytryny..