ßßß
 
            
         30-40dag szynki ew. łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę.1 duże jabłko pokrojone w kostkę.1 duża cebula pokrojona w kostkę.1 ząbek czosnku.2 łyżeczki curry indyjskiego.1 garść rodzynek.1 szklanka bulionu warzywnego.3 łyżki oleju.1 łyżka masła.Wykonanie:Oprószone mąką mięso zrumienić na mieszance oleju z masłem.Zdjąć mięso i wrzucić na pozostawiony tłuszcz jabłko,cebulę,czosnek i curryChwilę dusić,aż cebula zmięknie.Dodać mięso ,bulion i wyparzone rodzynki.Zagotować i dusić na wolnym ogniu około 10 min (do miękkości) i częściowego zredukowania bulionu w celu wytworzenia sosu.Podawać z ryżem.
30-40dag szynki ew. łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę.1 duże jabłko pokrojone w kostkę.1 duża cebula pokrojona w kostkę.1 ząbek czosnku.2 łyżeczki curry indyjskiego.1 garść rodzynek.1 szklanka bulionu warzywnego.3 łyżki oleju.1 łyżka masła.Wykonanie:Oprószone mąką mięso zrumienić na mieszance oleju z masłem.Zdjąć mięso i wrzucić na pozostawiony tłuszcz jabłko,cebulę,czosnek i curryChwilę dusić,aż cebula zmięknie.Dodać mięso ,bulion i wyparzone rodzynki.Zagotować i dusić na wolnym ogniu około 10 min (do miękkości) i częściowego zredukowania bulionu w celu wytworzenia sosu.Podawać z ryżem.