Wykonanie
SKŁADNIKI:2 opakowania mrożonej mieszanki - zupa krem z białych warzyw Iglotex PROSTE HISTORIE6 ząbków
czosnku1000- 1200 ml
bulionu warzywnego lub drobiowego1 duża
cebula czosnkowa2 łyżki
masłado smaku ulubione
przyprawyPRZYGOTOWANIE:W thermomix TM5Do misy thermomixa wlej 1200 ml
wody, dodaj
mieszankę warzyw. Gotuj 20 min/100*C/obr.1.W tym czasie na patelni roztop masełko i dodaj posiekaną
cebulę i posiekany
czosnek. Smaż do momentu aż warzywa zmiękną. Ważne aby się nie zarumieniły.Na 5 minut przed końcem czasu gotowania zupy dodaj do naczynia zasmażoną
cebulę z
czosnkiem. Doprawić wedle uznania. Podkręć obroty do 4.Gdy zupa będzie gotowa zmiksuj zupę na najwyższych obrotach 5s/obr. 10.Ja do zupy dodałam grzanki,
marchewkę i
groszek na życzenie synka.W garnkuBez rozmrażania. Zupę krem z białych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsypać do około 600 ml
bulionu warzywnego lub drobiowego. Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Gotową zupę można podawać z grzankami czosnkowymi dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami
oregano.