Wykonanie
            Kupiłam w ,,Kuchniach Świata " marokańską 
mieszankę przypraw Ras-el-Hanout. Mieszanka ma silny aromat 
goździków, 
kolendry, kuminu i 
pieprzny smak.Nie szukałam przepisów, w których użyto tej mieszanki, zdałam się na własną intuicję. Do przygotowania potrawy użyłam składników, które kojarzę z kuchnią marokańską. 
Kurczak udał się wyśmienicie, 
mięso było baaardzo aromatyczne i miękkie. Całość dopełniał 
ryż gotowany z kuminem i 
kardamonem, posypany 
pistacjami.Składniki:8 pałek z 
kurczaka2 
cebule4 łyżki 
rodzynekMarynata do 
kurczaka:2 łyżeczki mieszanki Ras-el-Hanout1 kostka 
bulionu warzywnego BIO (kupuje w sklepie ekologicznym, 
bulion o obniżonej ilości 
soli)1 ząbek 
czosnku3 łyżki 
oleju arachidowegoPrzygotowanie:Składniki marynaty utrzeć w moździerzu na gładką masę.Natrzeć marynatą pałki z 
kurczaka, wstawić do lodówki na 1/2 godziny.
Kurczaka i pokrojoną w duże piórka 
cebulę, układać w naczyniu do pieczenia, posypać 
rodzynkami .Naczynie szczelnie zakryć folią aluminiową.Piec w temperaturze 150 stoni przez 2 godziny.Smacznego
