ßßß

Biszkopt:4 jajka1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonani e:Białka ubić na sztywną pianę, następnie cały czas ubijając dodać cukier i po jednym żółtku. Na koniec wsypać obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec 30-35 minutCiasto kokosowe:5 białek20 dag cukru20 dag wiórków kokosowychWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę i cały czas ubijając, dodać cukier. Następnie dodać wiórki kokosowe i wszystko delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przelać do formy takiej samej wielkości w jakiej piekliśmy biszkopt i upiec na złoty kolor, w temp 180°CKrem budyniowy:1 litr mleka2 budynie śmietankowe3 łyżki mąki1 szklanka cukru pudru50 dag masła15 dag orzechów włoskich1 tabliczka czekolady1-2 łyżki kakaoWykonanie:Z mleka odlać szklankę i rozrobić w nim budynie oraz mąkę. pozostałe mleko zagotować, ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Masło z cukrem utrzeć do białości, dodając po łyżce wystudzony budyń, i tak przygotowany krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i pokrojoną czekoladę a do drugiej orzechy.Dodatkowo:1/2 litra mleka2 opakowania Śnieżki1 małe opakowanie żelatynyWykonanie:Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Do mleka dodać Śnieżki i ubić na sztywno, na koniec ubijania rozpuszczona żelatynę.Na biszkopcie rozsmarować krem czekoladowy, położyć placek kokosowy i posmarować go kremem orzechowym. Na koniec rozsmarować bitą śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.Smacznego!