Wykonanie
            Witam dzisiaj dodam łatwy przepis na krem z 
marchwi, trochę do niego dodałam od siebie.

Składniki na krem:-1/2 kg 
marchwi (na 1l 
wody)gotowanie- 1 
cebula- 2 łyżki 
masła- 1 kostka 
bulionu warzywnego- 1/2 łyżeczki 
ziół prowansalskich- 2 łyżki 
soku z cytryny- 
sól, 
pieprz, 
cukierPrzygotowanie:Na rozpuszczonym 
maśle udusić pokrojoną 
cebulę, przyprawić 
solą, 
pieprzem i 
ziołami prowansalskimi. Ugotować 
marchew we wrzątku z rozpuszczoną kostka 
bulionową. Jeśli 
marchew jest 
młoda lub pokroimy ja na mniejsze kawałki , będzie miękka po kilku minutach. Zupa będzie miała pełniejszy smak, jeśli do 
marchwi dodamy kawałek aromatycznego 
selera i 
pietruszki. Po lekkim ostudzeniu zmiksować 
bulion z marchwią oraz uduszoną 
cebulę i doprawić krem 
sokiem z cytryny, 
solą, 
pieprzem i 
cukrem, a najlepiej łyżka 
miodu. Jeśli krem wyjdzie za gęsty możemy dolać do niego trochę wrzątku. Jako dodatek możemy dodać do niego posiekana 
kolendrę lub pokrojone w kostkę 
owoce mango.Ja dodałam do zupy troche 
bazylii, 
oregano i gotowałam na 
bulionie rosołowym i była pyszna.
