Wykonanie
            Też tak uważacie...? Ciepłe najlepsze? U mnie na pewno takie rozwiązania zdają egzamin, nie tylko pysznie, ale i długo człowiek czuję się najedzony. No i zawsze to jakaś odmiana dla jajecznicy, naleśników, kaszek, 
kasz, 
płatków i innych....Na TE placki myk usłyszałam, zobaczyłam w tv, kuchnia + się kłania, program "ugotuj mi mamo" .Lubię czasem na niego rzucić 
okiem, choć jak to ostatnio stwierdziliśmy z Moim, zdarza się, że trąci już "sekciarstwem". Zgodzę się, że dziecku nie powinno podawać się 
cukrów, ogólnie 
słodyczy, a raczej tych złych słodkości typu 
cukierki, lizaki czy jakieś niby 
ciastka czy po prostu niezdrowego jedzenia, aleeee......ale też bez przesady ;p Czasem ta 
czekolada, chrupek czy inne są niezastąpione, budują nasze smaki, wspomnienia, późniejsze nawyki również, ale bez spróbowania tych jakże złych, nie możemy wyrażać opinii na temat tych dobrych i na odwrót.Tak czy siak, przepis na placki jest ok, idealny na śniadanie. Jeśli lubicie 
kaszę jaglaną...;)))Placki wyszły puszyste, lekkie, 
powiem nieskromnie, że moje wyglądają lepiej niż od Autorki, same w sobie są raczej bez wyraźnego smaku, za to z dodatkiem 
dżemu, 
miodu czy z posypką z 
kakao gorzkiego i 
cynamonem robią WoW...przynajmniej NAM. Śniadanie szybko uciekło z talerzy, zwłaszcza MOJEMU....był zachwycony smakiem, także chyba 
mogę Wam śmiało polecić wykorzystanie przepisu.AAaaaaa, do placków wykorzystałam 
mąkę kokosową, ale jeśli jej nie posiadacie, myślę, że inna też posłuży. Z 
mąką tą jednak trzeba uważać, bardzo szybko chłonie płyny, dlatego ja podczas wyrabiania ciasta dodałam najpierw jedną łyżkę, dopiero po chwili drugą. Zaś do smażenia użyłam 
oleju kokosowego, nie zmienia posmaku, nie dominuje smakiem, a jednak jest gdzieś tam delikatnie wyczuwalny. Poza tym, jest świetną alternatywą dla tych wszystkich nam znanych, prawda ? Ja akurat używam go w kuchni od dłuższego czasu, często wykorzystuję do 
mięs, naleśników...jest sprawdzony.Przygotowanie: około 30 minutKoszt: wszystko miałam / kilkanaście złotychSkładniki:3/4 szklanki ugotowanej 
kaszy jaglanej3 łyżki 
wody3 
jaja eco2 kopiaste łyżki 
mąki kokosowejszczypta 
kurkumyszczypta 
cynamonu do placków - ode mnie
olej kokosowy do smażenia*** szczypta gorzkiego 
kakao, 
cynamonu i 
cukru pudru do posypaniaWszystkie składniki umieszczam w misie blendera, na początek, dodaję jedną łyżkę 
mąki kokosowej, po zmiksowaniu i sprawdzeniu konsystencji dodaję kolejną.Rozgrzewam patelnię, najlepiej smażyć na teflonowej, wówczas smarujecie patelnie tłuszczem tylko raz, na początku, ale bez niej też wyjdą, wówczas musicie za każdym razem lekko pędzelkiem silikonowym posmarować 
olejem patelnię, wręcz tylko musnąć.*** Ewentualnie smażycie na zwykłym 
oleju rzepakowym ;)Łyżką nakładam porcje placków, po trzy maksymalnie na raz, smażę do chwili aż złapią lekko złoty kolor.Gotowe, układam jeden na drugim, wówczas dłużej utrzymują ciepło. Posypuję mieszanką 
cukru pudru z 
kakao i 
cynamonem. Możesz też posmarować je 
dżemem ;)









