Wykonanie
Witajcie,Czasem jak się patrzy na ten
chleb,
bułki i
pieczywo ryżowe, to się żyć odechciewa;p Zatem, co by tu??Wymyśliłam sobie, że będzie to jaglanka na słodko, a wyjęłam z szafki
ryż, bezwiednie,
woda, gaz...i jazda z tematem...za chwil parę patrzę..."yhmmmmm, a miała być
kasza" - bez komentarza;pNo nic, zatem
ryż się gotował, a ja w tym czasie ogarnęłam
owoce, które troszkę już straciły na jędrności, niczym, ykhmm..no wiecie co;p Dodałam do całości odrobinę
orzechów różnej
maści - mieszanka,
żurawiny,
słonecznika łuskanego i pestek dyni, dosłownie na smak...ahaaa i
sezamu. No.Wyszło dobre, nie za słodkie, syte, choć to zaledwie dwie małe miseczki, cóż...musiałam Jednego takiego poczęstować;pPrzygotowanie: około 25 minutKoszt: ok 10 złSkładniki:torebka
ryżu białego2
jabłka2
nektarynki1 mały
bananłyżka
masłałyżeczka płaska
cynamonuszczypta
cukru z
waniliąmieszanka
orzechów z
żurawinąsłonecznik łuskany wedle uznania
pestki z dyni wedle uznaniałyżka
sezamuRyż gotuję wedle przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzam, odstawiam na bok.
Jabłka myję, obieram ze skóry, ucieram na tarce na dużych oczkach.
Nektarynki myję, kroję na kostkę,
banana również kroję - na plastry.Na patelni rozpuszczam
masło, dodaję
owoce, podsmażam do momentu, aż zmiękną, złapią kolor, doprawiam do smaku
cukrem z
wanilią,
cynamonem.Do miski wsypuję wcześniej ugotowany
ryż, mieszam go z
orzechami,
słonecznikiem, pestkami i
sezamem.Do miseczki wkładam sobie
ryż,
owoce...i ?? Jem ;) Najlepiej smakuje na ciepło ;))






***A tak bye the way, znów coś fajnego zobaczyłam u Kariny, już złożyłam zamówienie, jesień w końcu...już nie
mogę się doczekać Małej W....;)))