Wykonanie
Witam WszystkichDzisiaj 6 grudnia czyli Mikołajki, a co za tym idzie trzeba przygotować jakiś poczęstunek dla Świętego Mikołaja, dlatego dzisiaj upieczemy
ciasteczka korzenno-
cynamonowe. Jednak za nim zabierzemy siędo pieczenia chciałbym powiedzieć jeszcze trochę nawet
miodu, którego użyłem do
ciasteczek.
Miód dostałem od mojej mamy, pochodzi ze słowackiej przydomowej pasieki i chwała za to,że pszczoły nie są faszerowane antybiotykami jak ich azjatyckie krewne.Do
ciasteczek potrzebne Nam będą:

0,5 kg
mąki250 g
cukru200 g
masła2
jajkapaczka
proszku do pieczenia6 łyżeczek
cynamonu4 łyżeczki
przyprawy korzennej5 łyżeczek
mioduDo polewy:
masłopół tabliczki
czekoladyDo miski dodajemy
mąkę,
cukier,
jajka,
proszek do pieczenia,
cynamon,
przyprawę korzenną i
miód. Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy ciasto i foremkami wykrajamy różnorakie wzory w moim przypadku są to choinki, gwiazdy i renifery.

Następnie układamy
ciasteczka w odstępach na nasmarowanej
masłem formie i wkładamy do pieca nagrzanego na 180 stopni na około 9 minut.

Następnie w małym garnuszku roztapiamy
masło wraz z
czekoladą, uzyskaną polewą ozdabiamy
ciasteczka na górze umieszczając
orzechy i
migdały.

Mnie już Mikołaj odwiedził i
powiem Wam, że
ciasteczka przyniosły zamierzone efekty, bo o to i jest blender firmy Bosch. Recenzja pojawi się dopiero po dłuższych przetestowaniu blendera, a tymczasem życzę wszystkim miłego dnia i jestem przekonany, że i o Was Mikołajnie zapomniał.