Wykonanie
Pyszne ciasto i bardzo proste do wykonania ,
biszkoptpołączenie
jabłek z
galaretką mango i
marakui ,
kokos z
likierem,oblany
czekoladą .Zachęcam do wypróbowania


Biszkopt:-4
jajka-12 dkg
cukru-1 łyżeczka
proszku do pieczenia-10 dkg
mąki-7 dkg ziemniaczanej-2 łyżki
wody gazowanej-1 łyżka
olejuBiałka ubijamy z
cukrem ,dodajemy kolejno
żółtka ,
olej ,
wodę na koniec
mąkę wymieszaną z proszkiem,do pieczenia delikatnie mieszamySkładniki :-1 słoik
musu jabłkowego 900 g-3
galaretki z
mango i
marakui( 47 g )
Winiary-20 dkg wiórek
kokosowych-250 ml
likieru kokosowego-1
masło lub
margaryna-20 dkg
mleka w proszku-1 szklanka
cukru pudru-1
czekolada deserowa lub gorzka z GoplanyNakropienie do
biszkopta- 1/2 szklanki letniej
wody-2 łyżki
soku z cytryny-2 łyżki
cukru-1 kieliszek
wódkiPolewa czekoladowa :-1
czekolada-9 łyżek
mleka-5 dkg
masła (całość rozpuścić w rondelku)Wykonanie :1.Trzy
galaretki z
mango i
marakui rozpuścić,w 1 szklance
wody2.
Wiórki kokosowe wsypać do naczynia ,zalać
likierem kokosowym i dobrze wymieszać3. Masa kokosowa:
Masło z
cukrem pudrem ,utrzeć na pulchną masę, dodać
mleko w proszku i
kokosy,zalane
likierem ,dobrze połączyć (masa gęsta)4.
Biszkopt przekroić,lekko nakropić5.Wyłożyć
jabłka połączone z chłodną tężejącą ,
galaretką ,rozprowadzić po całości(włożyć na 20 minut do lodówki aby masa
jabłkowa,dobrze stężała6.Na
jabłka wykładamy masę
kokosową , i rozprowadzamy po całości7.Na masę
kokosową nakładamy ,drugą część
biszkopta,i polewamy po całości rozpuszczoną
czekoladą.Smacznego!!!