Wykonanie
Bardzo smaczne ,proste w wykonaniu ciasto a przede wszystkim bardzo syte i zawsze udane ....Polecam ....




Składniki na
biszkopt:-4
jajka-12 dkg
cukru-1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia-10 dkg
mąki zwykłej-7 dkg
mąki ziemniaczanej-2 łyżki
wody gazowanej-1 łyżkę
olejuBiałka ubijamy z
cukrem ,dodajemy
żółtka,
wodę olej i
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczeniaSkładniki :
Serek waniliowy- 500 g-2 szklanki
mleka w proszku-3/4 szklanki
cukru pudru-1 kostka
margaryny-1/2
czekolady deserowej- 1/2 litra
śmietany kremówki 30%-3 łyżki
cukru pudru-
olejek śmietankowy-2 łyżki
kawy rozpuszczalnej(zalać 1/2 litra
wody)osłodzić do smaku-25 dkg okrągłych
biszkoptów-2,5 łyżeczki
żelatyny(namoczyć w 1/2 szklanki zimnej
wody jak napęcznieje rozpuścić w gorącej kąpieli )Do nasączenia
biszkoptu -1/2 szklanki letniej
wody-2 łyżki
soku z cytryny-2 łyżki
cukru-1 kieliszek
wódkiPrzygotowanie :
Cukier puder połączyć z
margaryną ,dodać
serek waniliowy i
mleko w proszku ,wszystko wyrobić na pulchną masę .Przygotowaną masę dzielimy na dwie części .
Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodać
cukier puder, 1/2
olejku śmietankowego i
żelatynę rozpuszczoną w wodzieBlacha 24X40Pierwsza warstwa :1.Na nasączony
biszkopt wyłożyć połowę, przygotowanej masy2.Na masę
biszkopty dobrze nasączone w
kawie3.Na
biszkopty drugą część masy i ponownie
biszkopty dobrze nasączone w
kawie4.Na
biszkopty, ubita
śmietana5.Wierzch posypać startą
deserową czekoladąSmacznego !!!