ßßß

Składniki :-(1/2 -1) kg żeberek-4 litry wody-3/4 szklanki ryżu-liść laurowy-ziele angielskie-1 duża marchewka-plaster selery-1 pietruszka-pora (biała część )-20 dkg-30 dkg koncentratu pomidorowego-sól-pieprz-maggi do smaku- 1-2 łyżki cukru-1/2 łyżki ostrej papryki-majeranekPrzygotowanie :Do garnka wlewamy wodę,wkładamy opłukane mięso ,liść laurowy,angielskie ziele, osolić ,zagotować i zebrać powstałe szumowiny. Gotujemy wywar(wywar gdy się wygotuje trzeba go uzupełnić do podanej objętości )W połowie gotowania wrzucamy warzywa i sypiemy ryż ,gotujemy aż ryż i mięso ,będzie miękkie.Następnie wyciągamy mięso i dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy .Zupy nie zagęszczamy ( ryż gotując w wywarze czyni zupę wystarczająco, gęstą. Można dodać śmietany (według uznania)Smacznego!!!