ßßß


Składniki :-1 kg mięsa mielonego-1/2 szklanki bułki tartej-1/2 szklanki wody-2 jajka -1 duży ząbek czosnku-1 cebula-majeranek-sól-pieprz-delikat czerwony do mięs- marchew (około 30- 40 dkg )-masło-bułka tartaPrzygotowanie :Do mięsa mielonego ,dodajemy bułkę tartą ,wodę ,jajka startą cebulę ,czosnek ,majeranek ,przyprawy sól,pieprz delikat czerwony .Wszystko razem łączymy i wyrabiamy na jednolitą masę .Marchewkę obrać ,umyć ,osolić i ugotować(odcedzić i ostudzić ). Pokroić w kostkę ,pokropić maggi dodać bułkę podsmażoną na maśle lub margarynie, delikatnie wymieszać . Zwilżonymi dłońmi nabieramy mięso mielone ,rozpłaszczamy kładziemy marchewkę i formujemy kotlety . Obtaczamy w mące ,smażymy na olejuSmacznego !!!