Wykonanie
Przepyszne delikatne ciasto,które każdemu się udaje .......Polecam .



Składniki:
Biszkopt :-4
jajka-13 dkg
cukru-15 dkg
mąki tortowej-1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 3 łyżki
wody gazowanej lub oranżady
Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać
cukier ,dalej ubijając do wyczerpania
cukru ,następnie ,dodać
żółtka i
wodę...Na koniec dodajemy przesianą
mąkę ,wymieszaną z
proszkiem do pieczenia( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki )Piec w temperaturze 180 stopniNakropienie do
biszkopta :- 1 szklanka przegotowanej
wody- sok z 1/2
cytryny- (2-3 ) łyżki
cukru_3
kubki śmietany kremówki po250 ml ( 30% )-
cukier waniliowy-3 łyżeczki
żelatyny-1
biała czekolada-2 łyżki
cukru pudru- (30 dkg )
biszkoptów z
galaretką cytrynowe,
morelowe(delicje ) według uznania-4
galaretki cytrynowe(rozpuścić w 1,5 litra
wody )Przygotowanie :Ubić
śmietanę z
cukrem,
waniliowym( mikserem )dodać
żelatynę (
żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki
wody gdy napęcznieje rozpuścić )
żelatynę dodajemy płynną i chłodną .Następnie do
śmietany dodajemy startą
białą czekoladę na grubych oczkach na koniec dodajemy
cukier puder ,wszystko delikatnie mieszamy .Tak przygotowaną masę wylać na nakropiony
biszkopt,ułożyć
biszkopty czekoladą do góry w równych odstępach wstawić do lodówki .Gdy
śmietana dobrze stężeje, wylać tężejącą,
galaretkę cytrynową.Blacha 40x26Smacznego!!!