ßßß


Składniki :Biszkopt :6 jaj1 szklanka cukru2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia5 łyżek wody gazowanejlub żółtej oranżadyMasa :2 serki homogenizowanewaniliowe (150 g)2 szklanki mleka w proszku1 kostka margaryny lub masła(według uznania)0,5 szklanki cukru pudru40 dkg herbatnikówDo nasączenia biszkoptu:1/2 szklanki letniej wody3 łyżki cukrusok z jednej cytryny1 kieliszek spirytusuPolewa czekoladowa:1 czekolada deserowa6 łyżek mleka1 łyżka masłaNapar z kawy:1 szklanka wody3 łyżeczki kawyPrzygotowanie :Biszkopt :Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy żółtka wodę ,olej ,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia.Blacha 26x40Masa:Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę dodawać na przemian serek waniliowy i mleko w proszku(ja tę masę przygotowuję za pomocą miksera )Przygotowaną masę dzielimy na trzy częściZimny biszkopt kroimy na pół (nakropić) nałożyć przygotowaną masą.Na masie układać herbatniki(nasączone w naparze z mocnej kawy )Na herbatnikach kładziemy drugą część masy i ponownie układamy herbatniki(nasączone w naparze z mocnej kawy) na to resztę masy i drugą część biszkopta Polewamy polewą czekoladową można posypać wiórkami kokosowymiSmacznego!!!