ßßß
Cookit - przepis na Mleczna rozkosz
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mleczna rozkosz
Składniki
Biszkopty
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Woda
Serek homogenizowany
Wanilia
Mleko w proszku
Margaryna
Masło
Cukier puder
Herbatniki
Cytryna
Spirytus
Czekolada
Mleko
Kawa
Wykonanie
Pyszny
biszkopt
rozpływający się w ustachprzekładany masą
mleczno
-
serową
z
herbatnikami
nasączonyminaparem z dobrej mocnej
kawy
Przepyszne ciasto idealne do kawusi .Bardzo łatwe do zrobienia. Polecam
Składniki :
Biszkopt
:6 jaj1 szklanka
cukru
2 szklanki
mąki
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
5 łyżek
wody
gazowanejlub żółtej oranżadyMasa :2
serki homogenizowane
waniliowe
(150 g)2 szklanki
mleka w proszku
1 kostka
margaryny
lub
masła
(według uznania)0,5 szklanki
cukru pudru
40 dkg
herbatników
Do nasączenia
biszkoptu
:1/2 szklanki letniej
wody
3 łyżki
cukru
sok z jednej
cytryny
1 kieliszek
spirytusu
Polewa czekoladowa
:1
czekolada deserowa
6 łyżek
mleka
1 łyżka
masła
Napar z
kawy
:1 szklanka
wody
3 łyżeczki
kawy
Przygotowanie :
Biszkopt
:
Białka
ubijamy z
cukrem
,dodajemy
żółtka
wodę
,
olej
,
mąkę
wymieszanąz
proszkiem do pieczenia
.Blacha 26x40Masa:
Masło
utrzeć z
cukrem
na pulchną masę dodawać na przemian
serek
waniliowy
i
mleko w proszku
(ja tę masę przygotowuję za pomocą miksera )Przygotowaną masę dzielimy na trzy częściZimny
biszkopt
kroimy na pół (nakropić) nałożyć przygotowaną masą.Na
masie
układać
herbatniki
(nasączone w naparze z mocnej
kawy
)Na herbatnikach kładziemy drugą część masy i ponownie układamy
herbatniki
(nasączone w naparze z mocnej
kawy
) na to resztę masy i drugą część
biszkopta
Polewamy
polewą czekoladową
można posypać wiórkami kokosowymiSmacznego!!!
Źródło:
http://ugotujtosieuda.blogspot.com/2014/09/mleczna-rozkosz.html
Przepisy powiązane
CIASTO ARCHITEKTA
CIASTO ARCHITEKTA
CIASTO ARCHITEKTA
CIASTO ARCHITEKTA
CIASTO ARCHITEKTA
Składniki powiązane (0)