ßßß
Składniki:Biszkopt:6 jajka1 szklanka cukru2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia0,6 szklanki mąki pszennej0,6 szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki kakaoBiałka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.Masa:10 dag cukru0,5 litra mleka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennejcukier waniliowy1 margarynaDo szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier waniliowy. Pozostałe mleko z cukrem zagotowujemy. Na gotujące mleko wlewamy przygotowany budyń i doprowadzamy do ponownego zagotowania w celu uzyskania jednolitej masy. Studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę. Do niej dodajemy ostudzony budyń i ucieramy.Dodatkowo:2 pojemniczki malin2 galaretki malinoweGalaretki malinowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia.Pianka:2 "Śnieżki"2 galaretki malinoweW 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę.Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę nakładamy malinową piankę.Smacznego!
