Nowa forma do babki. Musi być przetestowana. Więc zrobiłam babkę marmurkową z przepisu z bloga Dusi . Wyszła bardzo ładna i bardzo smaczna. Rosła jak szalona:)Składniki:1 szk mąki pszennej1/2 szk mąki ziemniaczanej1 margaryna4 jaja1 szk cukru1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowy (ok16g)Formę dobrze wysmarować tłuszczem.Margarynę stopić i odstawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Odłożyć na później łyżkę mąki, pozostałą wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Miksując dodawać mąkę do masy jajecznej, następnie powoli stopioną margarynę nadal miksując.1/3 ciasta oddzielić i przełożyć do innego naczynia. Do tej części dodać kakao i szczyptę proszku do pieczenia. Do większej części dodać odłożoną łyżkę mąki.Wlewać na przemian ciasto jasne i ciemne (najlepiej by ostatnia była jasna).Piec w 175st. C około 35-40min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.