Wykonanie
mięciutka, nie za sucha, ale też nie zakalcowata. delikatna jak puszek. przepyszna! :)Składniki na 2 większe keksówki:6
jajek1,5 szklanki
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego1,5 szklanki
mąki pszennej1 1/3 szklanki
mąki ziemniaczanej1 kostka
margaryny- rozpuszczona i ostudzona3 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakaoJajka zmiksować z
cukrem. Następnie dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem oraz rozpuszczoną i przestudzoną
margarynę. Zmiksować. Do ⅓ części ciasta dodać
kakao, zmiksować. Do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem przelać ciasto białe, na to wylaćciasto
kakaowe. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka.:)