ßßß
 
            
         3 ugotowane udka z kurczaka3 jaja ugotowane na twardo2 jajapęczek szczypiorku, pietruszki lub koperku2 ząbki czosnku1 mała cebulasól, pieprzewentualnie słodka lub szczypta ostrej paprykibułka tarta do panierunkuulubiony sosMięso obrać od kości. Następnie zmielić razem z jajami na twardo.Szczypior i cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę.Wszystko wymieszać, wbić dwa jaja, dodać przyprawy, wymieszać ponownie. Formować standardowe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto.Kotlety podałam z sosem czosnkowo - koperkowym na bazie jogurtu greckiego.Rada: Cebulę można sobie wcześniej podsmażyć, nada kotletom ciekawego smaku.
3 ugotowane udka z kurczaka3 jaja ugotowane na twardo2 jajapęczek szczypiorku, pietruszki lub koperku2 ząbki czosnku1 mała cebulasól, pieprzewentualnie słodka lub szczypta ostrej paprykibułka tarta do panierunkuulubiony sosMięso obrać od kości. Następnie zmielić razem z jajami na twardo.Szczypior i cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę.Wszystko wymieszać, wbić dwa jaja, dodać przyprawy, wymieszać ponownie. Formować standardowe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto.Kotlety podałam z sosem czosnkowo - koperkowym na bazie jogurtu greckiego.Rada: Cebulę można sobie wcześniej podsmażyć, nada kotletom ciekawego smaku.
