ßßß
7 średnich ziemniaków1 średnia cebula150 gramów pikantnego żółtego sera2 jaja200 gramów drobno poszatkowanej czerwonej kapusty5 łyżek mąki pszennejsól, pieprzulubione dodatki ( u mnie kwaśna śmietana z ziołami i pieprzem, siekany szczypiorek)Ziemniaki i cebulę obrać, umyć, zetrzeć na pure.Jeśli ziemniaki są wodniste, delikatnie odsączyć część wilgoci.Poszatkowaną drobno kapustę przelać porządnie wrzątkiem, dokładnie odsączyć.Ser zetrzeć na dużych oczkach.Warzywa i ser wymieszać, wbić jaja, dodać mąkę pszenną i przyprawy, wymieszać dokładnie.Na rozgrzany tłuszcz kłaść niewielkie porcje ciasta, lekko rozprowadzić, smażyć na złoto z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego :)