Wykonanie
Szybkie i bardzo smakowite :)

5 kotletów z
indyka lub
kurczaka (niezbyt grube)5 grubszych plastrów
boczku wędzonego1 duża lub dwie małe
cebule2 łyżki pikantnego
ketchupu2 zmiażdżone ząbki
czosnkusól,
pieprz,
ostra paprykatymianek lub
zioła prowansalskieKotlety lekko rozbić, natrzeć
czosnkiem, oprószyć
solą (niewiele),
pieprzem,
tymiankiem, obsmażyć na patelni, wyjąć na talerzyk.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na
oleju na patelni, dodać
ketchup,
ostrą paprykę,
sól i ewentualnie
zioła prowansalskie, wymieszać, odstawić z ognia.
Boczek przysmażyć na średnio chrupko.W naczyniu żaroodpornym poukładać kolety, obłożyć je
boczkiem, na górę poukładać podduszoną w
ketchupie cebulę. Zapiekać około 12 - 15 minut w 200 stopniach. Podawać z
ziemniakami,
ryżem, frytkami i ulubioną surówką.