ßßß
5 kotletów z indyka lub kurczaka (niezbyt grube)5 grubszych plastrów boczku wędzonego1 duża lub dwie małe cebule2 łyżki pikantnego ketchupu2 zmiażdżone ząbki czosnkusól, pieprz, ostra paprykatymianek lub zioła prowansalskieKotlety lekko rozbić, natrzeć czosnkiem, oprószyć solą (niewiele), pieprzem, tymiankiem, obsmażyć na patelni, wyjąć na talerzyk.Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju na patelni, dodać ketchup, ostrą paprykę, sól i ewentualnie zioła prowansalskie, wymieszać, odstawić z ognia.Boczek przysmażyć na średnio chrupko.W naczyniu żaroodpornym poukładać kolety, obłożyć je boczkiem, na górę poukładać podduszoną w ketchupie cebulę. Zapiekać około 12 - 15 minut w 200 stopniach. Podawać z ziemniakami, ryżem, frytkami i ulubioną surówką.