ßßß
przepis pochodzi z blogu "Przy kuchennym stole" z moimi małymi zmianami8 - 10 pałek z kurczaka1 cebula8 ząbków czosnku1 łyżka ziół prowansalskich2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (dałam złocistą Podravka)0,5 łyżeczki papryki ostrej mielonej0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzu1 łyżka olejuCzosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać. Przyprawy i olej wymieszać ze sobą.Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia, obtoczyć w marynacie, poruszać woreczkiem tak, by przyprawy ładnie rozeszły się po całości mięska, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.Następnie rękaw z mięsem ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni, następnie woreczek przedziurawić i piec kolejne 20-25 minut, aby kurczak ładnie się przyrumienił.Potrawę podałam z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z pomidora, ogórka małosolnego i cebulki.