Wykonanie
PDF

Najlepsze do
kukurydzy, pieczeni, tostów oraz potraw z grilla jest jak wiadomo prawdziwe
masło. Jeśli jednak wzbogacimy je o odpowiednie składniki uzyskamy dodatek idealny.Składniki:kostka prawdziwego
masłałyżeczka
ziół prowansalskich3 ząbki
czosnkuduża szczypta
ostrej paprykipół łyżeczki
tymiankusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:1.
Czosnek trzemy na tarce o drobnych oczkach lub przeciskamy dwukrotnie przez praskę.2.
Masło pozostawiamy w temperaturze pokojowej aż zmięknie i będzie plastyczne.3. Do
masła dodajemy
przyprawy i
czosnek. Dokładnie wyrabiamy by wszystkie składniki się połączyły.4.
Masło zawijamy w folię aluminiową i formujemy rulon by łatwo się go porcjowało. Można także wypełnić nim sylikonową foremkę do
lodu by uzyskać kostki.5. Wkładamy je do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.6. Po tym czasie uzyskujemy idealny dodatek praktycznie do wszystkiego!Smacznego!!!PDF