ßßß Cookit - przepis na Masło ziołowo - czosnkowe

Masło ziołowo - czosnkowe

nazwa

Wykonanie

PDF
Najlepsze do kukurydzy, pieczeni, tostów oraz potraw z grilla jest jak wiadomo prawdziwe masło. Jeśli jednak wzbogacimy je o odpowiednie składniki uzyskamy dodatek idealny.
Składniki:
kostka prawdziwego masła
łyżeczka ziół prowansalskich
3 ząbki czosnku
duża szczypta ostrej papryki
pół łyżeczki tymianku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Czosnek trzemy na tarce o drobnych oczkach lub przeciskamy dwukrotnie przez praskę.
2. Masło pozostawiamy w temperaturze pokojowej aż zmięknie i będzie plastyczne.
3. Do masła dodajemy przyprawy i czosnek. Dokładnie wyrabiamy by wszystkie składniki się połączyły.
4. Masło zawijamy w folię aluminiową i formujemy rulon by łatwo się go porcjowało. Można także wypełnić nim sylikonową foremkę do lodu by uzyskać kostki.
5. Wkładamy je do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
6. Po tym czasie uzyskujemy idealny dodatek praktycznie do wszystkiego!
Smacznego!!!
PDF
Źródło:http://alternativekitchen.blogspot.com/2013/08/maso-zioowo-czosnkowe.html