ßßß
Najlepsze do kukurydzy, pieczeni, tostów oraz potraw z grilla jest jak wiadomo prawdziwe masło. Jeśli jednak wzbogacimy je o odpowiednie składniki uzyskamy dodatek idealny.Składniki:kostka prawdziwego masłałyżeczka ziół prowansalskich3 ząbki czosnkuduża szczypta ostrej paprykipół łyżeczki tymiankusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:1. Czosnek trzemy na tarce o drobnych oczkach lub przeciskamy dwukrotnie przez praskę.2. Masło pozostawiamy w temperaturze pokojowej aż zmięknie i będzie plastyczne.3. Do masła dodajemy przyprawy i czosnek. Dokładnie wyrabiamy by wszystkie składniki się połączyły.4. Masło zawijamy w folię aluminiową i formujemy rulon by łatwo się go porcjowało. Można także wypełnić nim sylikonową foremkę do lodu by uzyskać kostki.5. Wkładamy je do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.6. Po tym czasie uzyskujemy idealny dodatek praktycznie do wszystkiego!Smacznego!!!PDF