ßßß
300 gramów pieczonego lub gotowanego schabu (dobrze sprawdzi się każda inna pieczeń)0,5 małego pora0,5 paczki mrożonych brokułów2 średnie marchewki1 średnia cebula1 spory ząbek czosnku1 łyżka mąkisos sojowy (zamiast soli, dałam 2 łyżki)pieprz, 2 spore szczypty majeranku suszonegoMarchewkę obrać, a następnie pokroić w talarki, wrzucić do wody razem z groszkiem i brokułami, ugotować do miękkości, odcedzić, ale wody nie wylewać.Schab pokroić na plastry, a następnie w kosteczkę.Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem, na oleju, następnie zasypać mąkę, zasmażyć przez około minutę, rozprowadzić 0,5 - 3/4 szklanki zimnego wywaru z jarzyn, wsypać odcedzone warzywa i mięsko, mieszać do zgęstnienia, dodać sos sojowy i inne przyprawy, poddusić razem około 4 minut.Danie świetnie smakuje z ryżem, natomiast ja tym razem podałam je z jajem sadzonym :)