ßßß Cookit - przepis na z cukrem pudrem: krupnik Wiesi ( z kaszy jaglanej)

z cukrem pudrem: krupnik Wiesi ( z kaszy jaglanej)

nazwa

Wykonanie

Zupa jest bardzo sycąca, taka idealna na późną jesień, rozgrzewa i smakuje wybornie, bardzo polecam :)
przepis stąd
1 kość schabowa wędzona lub żeberka wędzone ok. 600 g (ja użyłam 300 gramów wędzonego boczku)
3 ziemniaki
2 marchewki + 1 pietruszka + 1/3 selera + mały por lub 1 średnia cebula ( użyłam mrożonki)
mała garść grzybków suszonych
5 - 6 średnich pieczarek (nie dałam, bo nie miałam)
2 duże ząbki czosnku
5 łyżek kaszy jaglanej
sól, pieprz, ziele angielskie, 2 liście laurowe
Kości schabowe ugotować aż mięsko będzie swobodnie odchodzić, przecedzić, do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, włoszczyznę, cebulę, posiekany czosnek, namoczone wcześniej i pokrojone grzyby suszone, pieczarki, sól i przyprawy.
Po 15 minutach gotowania wrzucić oskubane mięso i przepłukaną kaszę jaglaną, gotować do miękkości kaszy, dosmaczyć.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/11/krupnik-wiesi-z-kaszy-jaglanej.html