Wykonanie

Co potrzeba?
pierś z kurczakabagietkasałata roszponkasałata rzymskapomidormałe
słodkie paprykipapryczka chilizielona fasolka szparagowaczerwona cebulaser fetaoliwa z oliwekcytrynamiódPrzyprawy :
tymianekoreganopapryka słodkapapryka ostrapieprzsólDo dzieła :
Mięso opłukać, rozbić delikatnie, tak aby miało taką samą grubość z każdej strony. Przyprawić
pieprzem,
papryką ostrą i słodką,
tymiankiem i
oreganem oraz odrobiną
soli. (Proporcje przypraw zależą od was) Dokładnie obtoczyć w tych przyprawach. Zawinąć w folię aluminiową, a tym czasie zabrać się za robienie grzanek.
Bagietkę pokroić pod kątem. Przypiec z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. (bez tłuszczu) Następnie wyłożyć na deskę.
Mięso podsmażyć z obu stron, również na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (bez tłuszczu).Gdy
mięso jest już gotowe, polać je łyżką
miodu, oraz dobrze skropić
sokiem z cytryny. Przewrócić na drugą stronę, dosłownie na chwilkę i zdjąć z patelni. Pokroić w paski i ułożyć na desce.Następnie zagotować
wodę, osolić ją. Do wrzątku wrzucić garść
fasoli szparagowej. Po ok 10 min wyjąć. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Sałatę rzymską przekroić na pół i jeszcze raz na pół.:) Ułożyć na desce, następnie dołożyć garść
roszponki. Kilka małych papryczek oraz
czerwoną cebulę pokroić w paski (ilość zależy od własnych upodobań) - dołożyć.
Pomidora przekroić na ćwiartki - ułożyć na desce.
Papryczkę chili pokroić pod kątem w cienkie plasterki i posypać na
sałatkę ( ilość zależy od tego jak bardzo lubicie
papryczkę chili). Dołożyć
fasolę szparagową i pokruszony
ser feta (kilka kostek
sera) Całość skropić
cytryna i polać
oliwą z oliwek. Można doprawić małą ilością
soli.Smacznego !
