Wykonanie
Najlepszego
jadłam bez dwóch zdań w USA. Zresztą pierwszego w życiu, ponieważ oprócz KFC w całości i frytek z McDonalda nie toleruje żadnych fast food. Uwielbiam go robić w domu, nie trzymam się przepisów, robię tak, żeby smakowało.Składniki:- 0,40 dkg
mięsa mielonego wołowego-
bułki do hamburgera- 1
cebula- 1/4
masła czosnkowego- 1
jajko- zmiażdżony
pieprz- 1 łyżka
musztardy francuskiej-
ogórki kiszone- 1
pomidor- 4 plastry
sera żółtego- 1 łyżka
miodu-
sól do smaku
Mięso:
mięso mielone mieszam z
pieprzem,
jajkiem,
musztardą, 1/2 pokrojonej drobno
cebuli i
masłem,
solę do smaku. Formuje kotlety i smażę na
oliwie z oliwek po 3-4 minuty z każdej strony. Patelnia musi być mocno nagrzana.
Bułki: kroję je na pół, na
bułki kładę
ser żółty i wsadzam do piekarnika z rozgrzanym grillem i piekę aż
ser się rozpuści.
Cebula do burgera: pokrojoną w piórka
cebulę duszę na
oliwie z oliwek. Dodaję łyżkę
miodu i mieszam aż się z karmelizuje.Nadzienie: na
bułkę z rozpuszczonym
serem kładę
mięso, pokrojonego
pomidora, polewam
ketchupem, kładę pokrojone
kiszone ogórki i karmelizowaną
cebule.






