ßßß
Czas przygotowania: 20 minutIlość porcji: 2-3 osobySkładniki:· Szklanka mąki· Szklanka mleka· Łyżeczka proszku do pieczenia· Łyżeczka cukru waniliowego· 2 banany (fantastyczną promocję na banany znajdziecie TUTAJ)· Kilka kropel cytryny· Olej do smażenia· Cukier puder do posypania racuchówSuche składniki mieszamy z mlekiem i jajkiem przy pomocy miksera. Ciasto, które otrzymamy powinno być nieco gęstsze od ciasta naleśnikowego. Banany obieramy ze skórki i bardzo delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny (tylko tyle by banany nam nie zaczęły ciemnieć). Włączamy gaz pod patelnią i nalewamy olej. Kawałek banana wkładamy do ciasta i delikatnie obkręcamy. Umieszczamy na rozgrzanej patelni i smażymy na złocisty kolor z obu stron. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych i posypujemy cukrem pudrem. Podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego