ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 1 kostekcukier 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 4 sztukmąka 250 gramówmąka 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptamigdały - mielone 150 gramówczereśnie 350 gramówjogurt naturalny 150 gramówcukier puder według uznaniaśmietana bita według uznaniaWykonanie:Umyte czereśnie wydrolować. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą, ucierając, wbijać po jaju. Mąkę wymieszaną z migdałami oraz proszkiem dodawać na przemian z jogurtem. Czereśnie obtoczyć w 2 łyżkach mąki i połączyć z ciastem. Przełożyć do formy do babki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, wyrównać. Piec w 180 stopniach ok. 60 minut. Ostudzoną babkę posypać obficie cukrem pudrem. wierzch udekorować kleksami z bitej śmietany i czereśniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: