ßßß Cookit - przepis na Babka czereśniowa

Babka czereśniowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
cukier 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
mąka 250 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
migdały - mielone 150 gramów
czereśnie 350 gramów
jogurt naturalny 150 gramów
cukier puder według uznania
śmietana bita według uznania
Wykonanie:
Umyte czereśnie wydrolować. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą, ucierając, wbijać po jaju. Mąkę wymieszaną z migdałami oraz proszkiem dodawać na przemian z jogurtem. Czereśnie obtoczyć w 2 łyżkach mąki i połączyć z ciastem. Przełożyć do formy do babki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, wyrównać. Piec w 180 stopniach ok. 60 minut. Ostudzoną babkę posypać obficie cukrem pudrem. wierzch udekorować kleksami z bitej śmietany i czereśniami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8968/Babka-czeresniowa