Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchwka 750 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
imbir 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 3,5 szklaneksok z
pomarańczy 0,5 szklanek
śmietana kremowa 0,5 szklanek
Cynamon 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
marchewki pokroić. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę oraz starty
imbir smażyć 5 minut na rozgrzanym w rondlu
oleju, aż
cebula będzie szklista. Dodać
bulion oraz
marchewkę. Przykryć i gotować na małym ogniu 30 minut, aż do miękkości
marchewki. Ostudzona zupę zmiksować, dodać
sok pomarańczowy oraz
śmietanę. Podgrzewać 5 minut, dodać
cynamon, mieszając doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: