ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchwka 750 gramówolej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukimbir 1 łyżek stołowychbulion drobiowy 3,5 szklaneksok z pomarańczy 0,5 szklanekśmietana kremowa 0,5 szklanekCynamon 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone marchewki pokroić. Oczyszczoną, posiekaną cebulę oraz starty imbir smażyć 5 minut na rozgrzanym w rondlu oleju, aż cebula będzie szklista. Dodać bulion oraz marchewkę. Przykryć i gotować na małym ogniu 30 minut, aż do miękkości marchewki. Ostudzona zupę zmiksować, dodać sok pomarańczowy oraz śmietanę. Podgrzewać 5 minut, dodać cynamon, mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: