ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 2 sztukpor 0,5 sztukseler 0,5 sztukziemniaki 2 sztukpietruszka 1 sztukbulion drobiowy 500 mililitrówkalafior mrożony 200 gramówśmietana 4 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki, seler, marchewki i pietruszkę pokroić w niedużą kostkę, a białą część pora w nieduże kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do wrzącego bulionu i gotować 20 minut. Dodać kalafior bez rozmrażania i gotować jeszcze 10 minut. Kilka kawałków marchwi, ziemniaków i różyczek kalafiora wyjąć z garnka i odłożyć, a resztę warzyw zmiksować wraz z wywarem na krem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Odłożone warzywa włożyć z powrotem do garnka z zupą i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i wymieszać. Zupę nalać do miseczek i udekorować posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: