Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
por 0,5 sztuk
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
bulion drobiowy 500 mililitrów
kalafior mrożony 200 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki,
seler,
marchewki i
pietruszkę pokroić w niedużą kostkę, a białą część
pora w nieduże kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do wrzącego
bulionu i gotować 20 minut. Dodać
kalafior bez rozmrażania i gotować jeszcze 10 minut. Kilka kawałków
marchwi,
ziemniaków i różyczek
kalafiora wyjąć z garnka i odłożyć, a resztę warzyw zmiksować wraz z
wywarem na krem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Odłożone warzywa włożyć z powrotem do garnka z zupą i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać
śmietanę i wymieszać. Zupę nalać do miseczek i udekorować posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: