ßßß Cookit - przepis na Krem kalafiorowy

Krem kalafiorowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
por 0,5 sztuk
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
bulion drobiowy 500 mililitrów
kalafior mrożony 200 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki, seler, marchewki i pietruszkę pokroić w niedużą kostkę, a białą część pora w nieduże kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do wrzącego bulionu i gotować 20 minut. Dodać kalafior bez rozmrażania i gotować jeszcze 10 minut. Kilka kawałków marchwi, ziemniaków i różyczek kalafiora wyjąć z garnka i odłożyć, a resztę warzyw zmiksować wraz z wywarem na krem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Odłożone warzywa włożyć z powrotem do garnka z zupą i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i wymieszać. Zupę nalać do miseczek i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10006/Krem-kalafiorowy