ßßß
Delikatna, dodatki nie zagłuszają charakterystycznego, słodkawego smaku młodych ziemniaków, i dobrze. Dodatek świeżo kiszonych ogórków (pierwsze w tym roku!) i wody z zalewy dopełnia smaku, a rzodkiewek sprawia, że sałatka apetycznie się prezentuje.Składniki (4 porcje):0,5 kg młodych, małych, ugotowanych w mundurkach ziemniakówpęczek rzodkiewek4 ząbki kiszonego czosnku4 ogórki kiszonecebula szalotkapo 1/2 pęczka koperku i szczypiorku200 ml gęstego jogurtu naturalnego4 łyżki kiszonej wody od ogórkówsól, pieprzWykonanie:Ziemniaki pokrój na ćwiartki ( jeśli maja ładną skórkę, nie musisz ich obierać), rzodkiewki, czosnek i ogórki w półplasterki, cebulę w cienkie piórka. Zieleninę posiekaj. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem i wodą kiszoną, solimy i pieprzymy do smaku.Smacznego!