Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeZUPA BOTWINKOWA
Składniki:- 2 pęczki botwiny- 3
buraki- 3
marchewki- 2
pietruszki- 3 duże
ziemniaki- 1
udko z kurczaka- pęczek
koperku- 1 łyżeczka
lubczyku- 5 ziaren
zioła angielskiego- 4 ziarna
owoców jałowca- 6 ziaren
pieprzu czarnego- 2
kostki rosołowe- 3
liście laurowe- 3 łyżki
kaszy manny- 2 łyżki
cukru-
przyprawa "Kucharek" do smaku-
jajka-
śmietanaSposób przygotowania:Do dużego garnka wkładamy
kurczaka, umyte liście botwiny, obrane
buraki,
marchew,
pietruszkę oraz
ziemniaki. Dodajemy
kostki rosołowe,
lubczyk,
zioło angielskie,
owoce jałowca,
pieprz czarny oraz
liście laurowe. Całość zalewamy
wodą i gotujemy do miękkości. Wyławiamy z naszej zupy liście botwiny,
buraki,
marchew oraz
pietruszkę po czym dokładnie blendujemy.
Ziemniaki wyciągamy z zupy i kroimy w kostkę. Nasze warzywa umieszczamy ponownie w zupie, dodajemy posiekany
koperek,
cukier oraz
kaszę manną. Tak przygotowaną zupę podajemy z ugotowanym na twardo i posiekanym
jajkiem z dodatkiem
śmietany i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .