ßßß Cookit - przepis na ZUPA BOTWINKOWA

ZUPA BOTWINKOWA

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
ZUPA BOTWINKOWA
Składniki:
- 2 pęczki botwiny
- 3 buraki
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 3 duże ziemniaki
- 1 udko z kurczaka
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka lubczyku
- 5 ziaren zioła angielskiego
- 4 ziarna owoców jałowca
- 6 ziaren pieprzu czarnego
- 2 kostki rosołowe
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki cukru
- przyprawa "Kucharek" do smaku
- jajka
- śmietana
Sposób przygotowania:
Do dużego garnka wkładamy kurczaka, umyte liście botwiny, obrane buraki, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Dodajemy kostki rosołowe, lubczyk, zioło angielskie, owoce jałowca, pieprz czarny oraz liście laurowe. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Wyławiamy z naszej zupy liście botwiny, buraki, marchew oraz pietruszkę po czym dokładnie blendujemy. Ziemniaki wyciągamy z zupy i kroimy w kostkę. Nasze warzywa umieszczamy ponownie w zupie, dodajemy posiekany koperek, cukier oraz kaszę manną. Tak przygotowaną zupę podajemy z ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem z dodatkiem śmietany i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2015/09/zupa-botwinkowa.html