ßßß Cookit - przepis na ZUPA PARÓWKOWA

ZUPA PARÓWKOWA

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
ZUPA PARÓWKOWA
Składniki:
- 1kg parówek drobiowych
- 1 udko z kurczaka
- 800g pieczarek
- 3 duże ziemniaki
- 2 cebule białe
- 300g papryki konserwowej
- 300g ogórka zielonego
- 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem
- 4 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 ziarna zioła angielskiego
- 3 ziarna owoców jałowca
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka majeranku
- 100g koncentratu pomidorowego
- 50g ketchupu łagodnego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
- olej do smażenia
- przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy udko z kurczaka oraz przyprawy: kostki rosołowe, liście laurowe, pieprz czarny, zioło angielskie, owoce jałowca, lubczyk otarty oraz majeranek. Zalewamy wodą i przygotowujemy wywar. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Parówki kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do garnka. Paprykę konserwową oraz ogórka zielonego również kroimy w drobną kostkę po czym dodajemy do garnka. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Tak przygotowane pieczarki oraz cebulę posypane cukrem podsmażamy na oleju i dodajemy do garnka. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup, dokładnie mieszamy, dodajemy kaszę mannę po czym doprawiamy do smaku i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/12/zupa-parowkowa.html