Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeZUPA
PARÓWKOWASkładniki:- 1kg
parówek drobiowych- 1
udko z kurczaka- 800g
pieczarek- 3 duże
ziemniaki- 2
cebule białe- 300g
papryki konserwowej- 300g
ogórka zielonego- 2
kostki rosołowe z
pietruszką i
lubczykiem- 4
liście laurowe- 5 ziaren
pieprzu czarnego- 3 ziarna
zioła angielskiego- 3 ziarna
owoców jałowca- 1 łyżeczka
lubczyku otartego- 1 łyżeczka
majeranku- 100g
koncentratu pomidorowego- 50g
ketchupu łagodnego- 1 łyżka
cukru- 2 łyżki
kaszy manny błyskawicznej-
olej do smażenia-
przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Do garnka wkładamy
udko z kurczaka oraz
przyprawy:
kostki rosołowe,
liście laurowe,
pieprz czarny,
zioło angielskie,
owoce jałowca,
lubczyk otarty oraz
majeranek. Zalewamy
wodą i przygotowujemy
wywar.
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka.
Parówki kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do garnka.
Paprykę konserwową oraz
ogórka zielonego również kroimy w drobną kostkę po czym dodajemy do garnka.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki,
cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Tak przygotowane
pieczarki oraz
cebulę posypane
cukrem podsmażamy na
oleju i dodajemy do garnka. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości. Dodajemy
koncentrat pomidorowy oraz
ketchup, dokładnie mieszamy, dodajemy
kaszę mannę po czym doprawiamy do smaku i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .