Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 2 sztuk
dymka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
ryż 150 gramów
rodzynki 50 gramów
liść laurowy 2 sztuk
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż gotować 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić i osaczyć. Sparzone
pomarańcze przekroić na pół, wyciskać sok i wydrążyć miąższ.
Seler i
dymkę obrać i drobno posiekać. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym
oleju, mieszając smażyć kilka minut. Podlać
sokiem z
pomarańczy(200ml).
Ryż wymieszać z opłukanymi
rodzynkami i listkami laurowymi, przełożyć do
selera i
dymki. Całość wymieszać. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz gałka, dusić 20 minut, podlewając odrobina
wody. Usunąć
listki laurowe, a potrawką wypełnić połówki
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: