ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopomarańcze 2 sztukdymka 1 sztukseler 0,5 sztukolej 1 łyżek stołowychryż 150 gramówrodzynki 50 gramówliść laurowy 2 sztuksól według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ryż gotować 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić i osaczyć. Sparzone pomarańcze przekroić na pół, wyciskać sok i wydrążyć miąższ. Seler i dymkę obrać i drobno posiekać. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając smażyć kilka minut. Podlać sokiem z pomarańczy(200ml). Ryż wymieszać z opłukanymi rodzynkami i listkami laurowymi, przełożyć do selera i dymki. Całość wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałka, dusić 20 minut, podlewając odrobina wody. Usunąć listki laurowe, a potrawką wypełnić połówki pomarańczy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: