Pyszna zarówno na ciepło i na zimno. W wersji schłodzonej świetnie orzeźwia.Przepis znalazłam w gazetce "Przepisy czytelników".Składniki-2 cebulkidymki-1 łyżka margaryny-1 średni seler-3 zielone jabłka-2 kostki bulionowe-garść rodzynek-1/2 gałki muszkatołowej-sól-pieprzPrzygotowanieCebulki oczyścić i posiekać. W rondlu rozgrzać margarynę i zeszklić na niej cebulę.Seler oraz jabłka obrać i pokroić w dość drobną kostkę, po czym wrzucić do rondla z podsmażoną cebulą. Smażyć kilka minut, cały czas mieszając.Kostki bulionowe rozpuścić w litrze wody, doprowadzić do wrzenia, dodać startą gałkę muszkatołową, masę selerowo-jabłkową, a następnie całość dokładnie wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 20 minut, po czym zdjąć z palnika, przestudzić i za pomocą blendera zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać rodzynkami.Smacznego ;)